Adsense till Iphone och Android

I veckan meddelade Google att det numera är möjligt att använda sig av Adsense-annonser i applikationer för Iphone och Android-mobiler. På Googles officiella blogg kan man läsa mer om betatjänsten och se en kort presentationsvideo av densamma.

Det är väl heller inte en allt för vågad gissning att Adsense-annonser snart dyker upp i någon av alla de gratisapplikationer som de svenska mediehusen har lanserat det senaste året. Kanske inte först och främst för intäkternas skull utan snarare för att positionera ett gratisalternativ mot en (billig) betalvariant.

För det är trots allt många som tänker och hoppas på intänkter via mobilapplikationer. TU:s framtidsblogg har tillexempel skrivit en del på temat att tjäna pengar på nyheter i Iphone. Även om jag är inte är lika övertygad om hela betalkonceptet så finns det trots allt något intressant i deras tankegångar kring ett tidnings-Spotify i mobilen.

Detta inlägg är publicerat i Mobila tjänster och taggat , , , , . Bokmärk permalink. Stängt för kommentarer och trackbacks.