Mobila noteringar 29/10

För en tid sedan uppgraderades Google analytics och bland nyheterna finns ett förbättrat stöd för mobila enheter. MobiAD news går igenom de nya funktionerna.

Den som vill distribuera sin applikation i flera kanaler och på flera marknadsplaster bör tänka på allt från Javasigneringar till recensioner. Mobile phone development har hela listan. Dessutom tipsar man om Distimos gedigna genomgång av olika “app stores”.

Har du skapat en lysande Iphoneapp som ingen känner till? The Appency Press ger handfasta tips på om hur företag ska gå tillväga för att få sin applikation recenserad i blogosfären. En hel del nyttigheter blandas med en del självklarheter.

För den mobila webbens utveckling är det helt klart viktigt att webbens stora spelare anpassar sina tjänster för mobila enheter. Därför känns Automattics initiativ att göra bloggarna på wordpress.com mobilvänliga så enkelt och befriande. Förhoppningsvis kommer framtida versioner av WordPress (både .org och .com) driva på utvecklingen av mobilwebben ännu mer.

Mjelly har gjort en grundlig genomgång av den SEO-strategi som används på App store. Även om inte allt går att applicera på en nyhetsapplikation listas många bra tips för svenska medieföretag som planerar sin första Iphoneapp. Klipp ut och spara!

Detta inlägg är publicerat i Mobila noteringar och taggat , , , , , . Bokmärk permalink. Stängt för kommentarer och trackbacks.