Fler vill redovisa trafik

Det händer en del på mobilfronten på KIA-index just nu. I veckan anslöt sig Sveriges Radio och sedan vecka 41 redovisar också Svenska Dagbladet sina trafiksiffror via KIA. Totalt rapporterar nu sex mobilsajter till mätningarna.

Men fler är på gång, i slutet av november skrev till exempel Pontus Jeppson på Mobila affärer att IDG har börjat implementera mätverktyget i sitt mobilnätverk och att siffrorna skulle redovisas efter ett par kontrollveckor. Det ska bli riktigt intressant att se vad IDG med sin (får man förmoda) teknikorienterade läsekrets och sina många Iphoneappar presenterar för siffror. Att Expressen, som enligt uppgift har en ny mobilsajt på gång, gör sitt intåg på indexet nästa år känns väl heller inte helt otroligt.

Sedan en tid tillbaka finns det dessutom en flik för mobilapps på KIA-index. Än så länge är det bara Aftonbladet (tipstack Johan Åsén) som redovisar sin trafik men fler appar lär tillkomma också här.

Detta inlägg är publicerat i Mobila tjänster och taggat , , , , , , , . Bokmärk permalink. Stängt för kommentarer och trackbacks.

3 kommentarer

 1. Skrivet 15 december, 2009 klockan 09:23 | Permalink

  Har Expressen en ny mobilsajt på gång?

 2. Skrivet 15 december, 2009 klockan 08:13 | Permalink

  @Mjömark Expressen visade upp en redesign av sin mobilsajt på ett TU-seminarium i oktober ( http://bit.ly/NvQwQ ) men på en fråga från mig i november svarade Thomas Mattsson att man inte bestämt lanseringsdatum än ( http://bit.ly/6Q8kfw ).

  Det börjar med andra ord bli dags nu.

 3. Skrivet 16 december, 2009 klockan 09:39 | Permalink

  Intressant!