Expressen lanserar ny mobilsajt

Idag lanserades nya mobil.expressen.se Sajten har genomgått en större redesign med bland annat ny meny, nya färger och ny tv-sektion (läs mer hos utvecklaren Anton Lindqvist). Tv-klippen ska enligt uppgift fungera på flertalet telefonmodeller och är föredömligt presenterade med tumnaglar av aktuella inslag. Layouten överlag känns klassisk, ren och luftig och färgerna harmoniserar bra.

Rubrikerna är inte klickbara och här skiljer Expressen sig från stora mobilsajter som SVD, DN och Aftonbladet. Detta innebär inget jätteproblem i navigeringen men jag förstår samtidigt inte vinsten i att inte göra både rubrik och bild/ingress klickbara.

I Iphonen göms adressraden snyggt när sidan laddats klart, en “finess” som bland annat finns på SVD:s mobilsajt och som jag också efterlyst hos fler. Det är en liten detalj som lyfter helhetsintrycket och inte minst ger toppannonsen bättre exponering.

Sajten erbjuder inte mig som läsare några möjligheter att dela materialet vidare via sociala nätverk eller tillexempel mejl eller SMS. Jag saknar också bildtexter och bylines (en kvällstidning kan väl inte vara utan bylines?). Mobil.expressen.se har under kvällen också haft en del problem så jag har tyvärr bara kunnat testa den i en Iphone (försöker jag med min Nokia N95 möts jag av meddelandet “Disallowed key characters”). Men dessa problem är med säkerhet lösta inom kort.

Flera nyheter finns säkerligen under det tekniska skalet och det känns som Expressen i och med redesignen skaffat sig en gedigen mobilsajt att bygga vidare på.

Detta inlägg är publicerat i Mobila tjänster och taggat , , , , , . Bokmärk permalink. Stängt för kommentarer och trackbacks.