NA bygger ny mobilsajt

Nerikes Allehandas webb står inför välbehövlig redesign och precis som många andra väljer man att bjuda in läsarna i processen. På NA.se-bloggen kan man förutom att titta på skisser på nya sajten även läsa att tidningen planerar en ny mobilsajt. Enligt utvecklingschef Lennart Mattisson har man idag ”en mer eller mindre sunkig waptjänst som snart gjort sitt”.

Sydsvenskans nya mobilsajt som lanserades för drygt en vecka sedan har det hittills varit rätt tyst om. Pontus Jeppsson på IDG:s Mobila affärer kallar den i en bisats för ”rätt misslyckad” men utvecklar inte sitt resonemang vidare. Tidningens Iphoneapp ger han däremot högt betyg.

Högt betyg ger jag den här veckan till Aftonbladets ”nyheterna på 60 sekunder”. Ett enkelt och intressant mobilkoncept i en vanligtvis alldeles för print- och webborienterad kanal.

Detta inlägg är publicerat i Mobila tjänster och taggat , , , , . Bokmärk permalink. Stängt för kommentarer och trackbacks.

En trackback

  1. Av VLT lanserar ny mobilsajt | Missade samtal on 11 maj, 2009 at 04:14

    […] en försmak av hur systertidningen Nerikes Allehandas nya mobilsajt, som jag tidigare skrivit om här, kommer att se ut. Inför nästa lansering i koncernen hoppas jag dock att man bjuder på något […]