160 tecken för Dawit Isaak

Hur sammanfattar man en tragedi, en rättsskandal eller ett livsöde på 160 tecken? En omöjlig uppgift, givetvis. Ändå är det något med Andreas Ekströms rader, som just nu cirkulerar i SMS runt om i Sverige, som träffar rakt i magen. Det är ord som hugger tag, som uppmanar och engagerar.

Visst skulle vi ha velat skriva mycket mer. Skriva om Expressens Dawit-sida, deras namninsamling eller om det som faktiskt händer på Twitter och i bloggarna just nu. Men 160 tecken är bara 160 tecken. Kanske berör de någon, kanske får några fler reda på att det finns en svensk familj som har saknat sin far i sju år. Kanske är det en liten del av någonting mycket större.

Det som började som en idé sent igår kväll blev efter ett gäng telefonsamtal, mellan en tidningsredaktion i söder och ett tidningshus på Krusegatan, verklighet. Tack vare snabbfotade reportrar, chefer och chefredaktörer skickades de första SMS:en ut strax efter klockan halv sju på torsdagskvällen.

Nu hoppas jag att fler tidningar följer våra tidningars exempel och erbjuder sina mobila tjänster för att hjälpa Dawit Isaak. Tekniken är enkel, det gäller bara att använda den rätt.

Detta inlägg är publicerat i Övrigt och taggat , , , , , , , , . Bokmärk permalink. Stängt för kommentarer och trackbacks.

2 trackbacks

  1. […] Eritrea, Free Dawit Isaak, medievärlden, Norra Skåne, Skånskan, twitter |   Men vi blir fler och fler i kampen för att få honom […]

  2. […] samtidigt ställde frågan om de skulle jobba ihop om Dawit Isaak, och bjuda in Svenskan och DN. Fler har hakat på. Om detta har jag skrivit mer här, och det kommer att följas upp till veckan. I morgon är också […]