Önskningar inför mobilåret 2010

Även om julen sedan länge är förbi är det aldrig försent att önska. Så här är helt enkelt min önskelista inför mobilåret 2010, tre små och praktiskt orienterade önskningar som med fördel uppfylls av närmaste medieföretag med mobilsajt.

1) Skaffa en ordentlig redirect på huvuddomänen. Livet blir roligare utan mobil.tidningsnamn.se Besökarna hamnar rätt och kan koncentrera sig på innehåll istället för subdomäner. Se exempelvis Washington Post eller The Guardian.

2) Visa din sajt i fullskärm på Iphone. Enkelt, simpelt och snyggt. Med en liten snutt Javascript-kod döljs Safaris adressfält och sidan känns genast mycket trevligare och större när den laddas in. SVD är en av få svenska tidningar med funktionen.

3) Tänk på detaljerna och använd din egen produkt. Ribban hos svenska medieföretag är alldeles för låg när det gäller mobilwebben. Känslan en mobilsajt som exempelvis Sundsvalls tidnings mobil.st.nu förmedlar i en Iphone är inte direkt imponerande. Vilket budskap den sajten sänder ut till en ung mediekonsument som kanske köpt sin första smartphone bör ansvariga verkligen fundera på.

Detta inlägg är publicerat i Framtid och taggat , , , , , . Bokmärk permalink. Stängt för kommentarer och trackbacks.

En trackback

  1. […] laddats klart, en “finess” som bland annat finns på SVD:s mobilsajt och som jag också efterlyst hos fler. Det är en liten detalj som lyfter helhetsintrycket och inte minst ger toppannonsen bättre […]