Eric Schmidt snackar mobilt

För ett par veckor sedan intervjuade journalisten Charlie Rose Googles verkställande direktör Eric Schmidt. I en öppenhjärtig och lång intervju berättar Eric Schmidt en hel del om företagets planer med den mobila webben. Bland annat resonerar han intressant kring den tekniska utvecklingen av mobiltelefoner och Googlesökningar via SMS.

På frågan om vilken roll mobiltelefoner kommer att spela för Google i framtiden svarar han;

“They’re probably the most important of all. Today, everyone here in the audience has a mobile phone. /…/ We expect eventually that the important of uses of the Internet will be on mobile phones”.

Här kan du se den inspelade intervjun med Eric Schmidt och på Techcrunch kan du läsa en transkribering av densamma.

Detta inlägg är publicerat i Mobila tjänster och taggat , , . Bokmärk permalink. Stängt för kommentarer och trackbacks.

3 kommentarer

 1. Skrivet 30 mars, 2009 klockan 12:37 | Permalink

  Lyssnade på Rikard Steiber, marknadschef Google Europa, för ett tag sedan. Han sa samma sak, ungefär. Speciellt att detta fenomen kommer att komma från Asien, där många inte har samma möjlighet till att ha en dator. Utan kommer att konsumera större delen av sitt internet över mobilen.

 2. Skrivet 30 mars, 2009 klockan 12:57 | Permalink

  Ja visst är det intressant, jag tror också att “vi i väst” tror att den här lowtech-internetkulturen inte kommer beröra oss. Men se bara på revolutionen inom minidatorer/netbooks, prylar som från början inte var tänkta för “vår” marknad med som sen gjort succé just här. Wired skriver intressant om just detta i sitt senaste nummer, men hittar ingen länk just nu.

 3. anna
  Skrivet 31 mars, 2009 klockan 11:59 | Permalink

  kånkar omkring med datorn tills ryggen går av, vilket är snart, varför jag stannar upp, sätter mig i ergonomisk pose, vänder mitt ansikte mot dig som skall lysa upp min väg in i sms-tjänsternas förlovade land.

  snygg nydesign på hemsidan btw.